«Живуть, Кобзаре любий, поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово»

«Живуть, Кобзаре любий, поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово»

Щовесни, коли тануть сніги,

І на рясті просяє веселка,

Повні сил і живої снаги

Ми вшановуєм пам’ять Шевченка.

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Григоровича Шевченка. 205 років минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово.

З метою вшанування пам’яті Великого Кобзаря у секторі обслуговування дітей Оратівської ЦРБдля юних читачів 3-А класу Оратівської ЗОШ відбулася літературно-поетична вікторина «Живуть, Кобзаре любий, поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово». Мета заходу – ознайомити наймолодших читачів з життям та творчістю українського народного поета Т.Г. Шевченка, показати, як він оспівував красу рідного краю пензлем і словом, сприяти їх національно-патріотичному вихованню, формувати у них почуття гордості за Україну.

Діти пройшли стежками тернистого життєвого шляху народного співця, від дитинства до поховання на Чернечій горі. Дітей ознайомили з цікавими фактами, про які не пишуть в шкільних підручниках. Розповідь бібліотекаря вдало перепліталася із голосним читанням поезій Шевченка. Юні читайлики були дуже активними, відповідаючи на запитання літературної вікторини, розгадували кросворди, доповнювали рядки з Тарасових творів.

Для цих маленьких українських громадян ще попереду Шевченкові твори, їх вивчення, їх розуміння і шанування того, що залишив нам у спадок Великий Кобзар. Захід показав, що палкі слова Великого Кобзаря звучать і сьогодні свіжо та велично, закликаючи любити свій край, свою рідну Батьківщину.

Ми впевнені, що ці та інші заходи допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності. І ще раз переконатися, що

Поезія Шевченка – це вогник,

схожий на полум’я свічки,

що запалює душу людини…

/Files/images/DSC03296.JPG/Files/images/DSC03299.JPG

/Files/images/DSC03302.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 183

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.