«Бої відшуміли, скінчилась війна, та в пам'яті житиме довго вона».

«Бої відшуміли, скінчилась війна, та в пам'яті житиме довго вона».

І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.

В. Симоненко

Як тільки вберуться у чарівні білі квіти сади навесні, засвітять дивовижні свічки каштанів, в повітрі розіллється тонкий і ніжний аромат, а вся земля випромінюватиме жагу до життя, в один з таких прекрасних днів, 9 травня, ми відзначаємо велике свято – День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. А сьогодні, 8 травня, - День пам’яті й примирення на честь усіх жертв Другої світової війни.

Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над нацизмом. Не можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.

З метою вшанування подвигу українського народу в роки війни у секторі обслуговування дітей Оратівської центральної районної бібліотеки для учнів 10 класів Оратівської ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено героїко-патріотичну годину «Бої відшуміли, скінчилась війна, та в пам'яті житиме довго вона».

На жаль сьогодні в Оратові ми не маємо змоги поспілкуватися з ветеранами Другої світової війни. Всі вони відійшли у вічність. Але багато про події тих років учням розповів голова пошукового загону «Пошук», голова Ради ветеранів при Оратівській ОТГ Ханас О.М.

По закінченні заходу учні познайомились з переглядом літератури «Шана за подвиг – подяка за мир» та виставкою експонатів організованої працівниками краєзнавчого музею.

/Files/images/DSC03337.JPG

/Files/images/DSC03338.JPG/Files/images/DSC03335.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 289

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.