КРАЇНА КАЗКОВА - КРАЇНА КНИЖКОВА

«Книги – кораблі думки,

які мандрують по хвилях часу

й бережно несуть

свій дорогоцінний вантаж

від покоління до покоління»

Ф. Бекон

Дитячі книги - скарби духовного багатства людей, найцінніше що створила людина на шляху до прогресу, в них виражені почуття, емоції, переживання людей. Дитяча література є засобом виховання, формування особистості дитини.

Свято дитячої книги збирає в бібліотеках справжніх шанувальників літератури. Томущороку весняні канікули приносять до дитячих бібліотек України чудове свято - Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

Ці дні – нагода безпосереднього контакту з читачами.

В цьому році Всеукраїнський тиждень дитячого читання мав на меті не тільки залучити учнів до невичерпних джерел знань, а й перетворити бібліотеки в справжній храм Книги, в якому кожний читач відчуває себе бажаним гостем.

30 березня в секторі обслуговування дітей Оратівської центральної районної бібліотеки традиційно відбулося. відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання.

Працівники бібліотеки намагалися, щоб це свято стало справжнім тріумфом книги.

Тиждень проходив під девізом: «З книгою ми дружимо, живемо – не тужимо».

Відкриття Тижня дитячого читання відбулося святом для першокласників «Ми вас запрошуємо в зал бібліотеки», на якому для учнів було проведено захоплюючу екскурсію до бібліотеки та посвяту в читачі.

Під час віртуальної подорожі "Мандрівка в минуле книги" учні 3-Б класу з цікавістю слухали розповідь про виникнення книги та книгодрукування, про шлях книги від глиняних табличок, до книги в сучасному вигляді. Надзвичайно емоційно пройшов і перегляд відео «Історія книги».

Для дошкільнят дитячого садочка «Сонечко» та вихованців центру культурно-духовного розвитку було проведено вікторину «Казкові загадки - дитячі відгадки». Діти із задоволенням відгадували загадки, казкових героїв та улюблені казки, також дошкільнята центру християнського виховання підготували та продемонстрували казку «Про курочку, півника та хитру лисичку».

тиждень дитячого читання Для учнів 4-А класу було проведено правову подорож «З казковими героями по статтях Конвенції», під час якої учні на прикладах казок визначали правопорушення, які вчиняли казкові герої.

Протягом усього тижня діяла книжкова виставка «Книжковий багаж 3-го тисячоліття».

Тиждень дитячого читання – свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, свято письменників і видавців, бібліотекарів і читачів, веселих пригод і літературних відкриттів, зустрічей з цікавими людьми та героями книг.

Тиждень дитячого читання закінчився, але не закінчилося спілкування дітей з книжкою. Нехай книга буде не лише джерелом знань і добрим подарунком, веселою розвагою і серйозною справою, але й тим містком, який об′єднує серця малих і дорослих!

Кiлькiсть переглядiв: 285

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.