«Йде Великдень в кожну хату»

«Йде Великдень в кожну хату»

Переважно на квітень припадає найголовніше християнське свято Пасха або Великдень, яке впродовж багатьох тисячоліть займає на території України серед календарних свят наших предків одне з найпочесніших місць.

Витоки цього свята сягають глибини не віків, а тисячоліть. І хоч походження свята стерлося в людській пам’яті, його календарно-обрядові особливості дозволяють осягнути витоки виникнення та етапи розвитку в часі.

9 квітня напередодні Великодня у секторі обслуговування дітей Оратівської центральної районної бібліотеки відбулася година духовності « Йде Великдень в кожну хату». Гостями бібліотеки стали учні 4-А класу Оратівської загальноосвітньої школи.

Під час бесіди мова йшла про певні звичаї, пов’язані з світлим Воскресінням, які передаються з покоління в покоління і яких людство дотримується століттями.
З цікавістю учні слухали інформацію бібліотекаря про «Вербну неділю», «Чистий четвер», «Страстну п’ятницю”, оповідання « Найкраща писанка», але самим цікавим було повідомлення про невід’ємний атрибут Великодня – писанки.

Протягом заходу розповіді бібліотекаря доповнювалися відео-переглядом « Про Великдень дітям». До уваги учнів було представлено перегляд літератури « Великдень – свято Воскресіння».

Святий Великдень несе нам довгоочікувану радість перемоги Сина Божого, дарує надію та впевненість у завтрашньому дні, поселяє спокій у серцях, укріпляє віру та живить душу. Це свято об’єднує людей із різних куточків України, дарує надію на мир злагоду і благополуччя.

/Files/photogallery/DSCF7242.jpg /Files/photogallery/DSCF7244.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 98

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.