«Не згасне в пам’яті народній, твій вічний подвиг, воїне-герой»

«Не згасне в пам’яті народній, твій вічний подвиг, воїне-герой»

Ніхто не забутий, на попіл ніхто не згорів,

Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть.

І доки є пам'ять в людей і живуть матері,

Допоки й сини, що спіткнулись об кулі, живуть.

Олійник Б.

Друга світова війна … Страшна війна ХХ століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині в Україні. Воїни-переможці проявили чудеса героїзму, стійкості, мужності, билися за кожний клаптик рідної землі до останньої краплі крові, вистояли і перемогли. Для України ціна тієї перемоги жахлива – мільйони людських життів, зруйнована економіка. Кожен другий воїн поліг у боях, кожен другий з тих, хто залишився у живих, був поранений. Гоїлися рани, зростали повоєнні покоління…

70 років тому земля нашої нині незалежної держави була звільнена від завойовників.

І чим далі у минуле відходять грізні її обриси, тим повніше осягається велич народного ПОДВИГУ,який передається від покоління до покоління як символ невмирущої слави наших батьків, дідів, прадідів, незборимого прагнення жити за ідеалами миру, свободи і справедливості.

З метою виховання в юнаків поваги до героїчних подвигів співвітчизників, ушанування пам’яті тих, хто загинув у роки Другої світової війни; показати всю жорстокість, з якою нищили наш народ; формувати патріотичні почуття гордості за старше покоління; сприяти пробудженню бажання вивчати історію своєї держави, берегти її традиції, уболівати за майбутнє країни

7 травня в Оратівській центральній районній бібліотеці для юнаків проведено годину патріотичного виховання «Не згасне в пам’яті народній, твій вічний подвиг, воїне-герой» .

До уваги присутніх було представлено книжково-ілюстративну виставку літератури «Незгасимий вогонь пам’яті» та виставку-спомин «Друга світова війна в домі моєї родини».

Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над нацизмом. Все менше залишається учасників, ветеранів війни. Честь їм і шана живим! Вічна слава загиблим! Хай не згасає пам’ять про героїв!

Кiлькiсть переглядiв: 80

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.