«Літні канікули в бібліотеці»

Літні канікули в бібліотеці

«Літні канікули в бібліотеці»

Літо – найулюбленіша пора всіх дітей. Літо… Як багато в цьому слові "сплелось" та "відгукнулось" - відпустки, канікули, численні поїздки, враження, зустрічі.

Але, на жаль, не скрізь і не у всіх є реальна можливість виїхати з села і закономірно виникають питання: як у рідному селі відпочити з користю, чим зайнятися, що зробити для того, щоб дитина цілодобово не просиджувала біля комп’ютера чи телевізора?...

Влітку неймовірна спека і зменшується кількість та якість послуг, що надаються громадянам. І тоді на допомогу приходить бібліотека. Ще донедавна влітку в бібліотеках було досить тихо у літній час... Останніми роками бібліотеки стали місцем, де можна цікаво, корисно, а головне - весело провести свій літній відпочинок. І не обов’язково з табором відпочинку, але й просто завітавши з друзями до бібліотеки

Під час літніх канікул до бібліотеки користувачі приходять з друзями, подругами, цілими компаніями. Навіть найцікавіший відпочинок не можна уявити без книжки? Фраза банальна, але ж справедлива – у книг канікул не буває!

Не стала винятком і наша бібліотека. Так з 4 по 19 червня сектор обслуговування дітей Оратівської центральної районної бібліотеки радо приймав у себе пришкільний табір «Ровесник». Програма «Літні канікули в бібліотеці» включала низку різноманітних захоплюючих заходів.

Для учнів перших класів підготовлено і проведено урок безпечної поведінки «Мій друг – дорожній рух», під час якого діти узагальнили знання про правила безпечної поведінки на вулиці, у транспорті. Також було проведено вікторину «Казковий ерудит».

Для учнів других класів проведено відео-годину «Здоров’я дітей чи шкідливі звички», яка була присвячена найактивнішій проблемі сучасності – здоровому способу життя.

Учні третіх класів стали учасниками виховного заходу «Традиції гостинності», який був присвячений правилам поведінки у гостях, а також правилам, які повинен знати господар. Діти мали змогу познайомитися з культурою дарування та прийому подарунків.

Учні четвертих класів здійснили подорож у Країну прав дитини, під час якої познайомилися із своїми правами, разом визначали права, які було порушено стосовно казкових героїв.

Щоп’ятниці у секторі обслуговування дітей працював бібліотечний кінозал, де всі бажаючі могли подивитися улюблені мультфільми.

Усі бібліотечні заходи були цікавими, корисними, веселими та інтерактивними. Кожен виховний захід супроводжувався мультимедійним відео - переглядом.

На канікулах сумувати ніколи – приходь до бібліотеки за втіхою!

масовий захід в бібліотеці

масовий захід в бібліотеці

масовий захід в бібліотеці

масовий захід в бібліотеці

Кiлькiсть переглядiв: 236

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.