Повернутися до звичайного режиму

«Голодний рік, мов чорна хмара, над краєм згореним літав».

«Голодний рік, мов чорна хмара, над краєм згореним літав».

Хрести… Хрести…
Померлих так багато,
Що не усіх земля і прийняла…
За убієнних на весь світ кричати
Нам треба. Пам’ятати все про них
І кожне ім’я злотом написати
Грядущим на скрижалях кам’яних.
Марина Довгаль

У XX сторіччі український народ пережив одну з найстрашніших трагедій у своїй історії – голодомор. Україна, яка завжди годувала хлібом весь світ, зазнала масового голоду. Країна втратила тоді мільйони своїх дітей. Голодомор приніс багато горя.

Вісімдесят два роки минуло відтоді. Час лікує душевні рани, але рану в серці України загоїти неможливо. Вона завжди буде невгамовним болем нагадувати про час, коли над Україною, панував сталінський режим.

З метою вихованняумолоді патріотизму, глибокого усвідомлення причин та наслідків геноциду українського народу, у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодомору і 82-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років 26 листопада, в в Оратівській центральній районній бібліотеці для учнів старших класів Оратівської ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено годину- реквієм «Голодний рік, мов чорна хмара, над краєм згореним літав».


Оформлена книжкова виставка « Голодомори в Україні: мовою документів, очима істориків і письменників», присвячена жертвам людино ненависниць-кої політики сталінських часів, привернула увагу широкої читацької аудиторії до трагічних подій 1932–1933 рр.

Кожного року ми повертаємось до лихоліття тридцятих, бо ця трагедія назавжди увійшла до наших сердець, назавжди залишилась у пам’яті народній.

Ми, українці, повинні пам’ятати про трагічні сторінки нашої історії, щоб вони більше ніколи не повторилися!

/Files/images/DSCF7864.jpg

/Files/images/DSCF7854.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 99

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.