10 грудня - Міжнародний день прав людини.

10 грудня - Міжнародний день прав людини.

10 грудня 1948 року Генеральна Асамблея ООН прийняла розроблену Комісією ООН з прав людини Загальну декларацію прав людини, що проголошує права особистості, цивільні і політичні права і свободи (рівність всіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші). Саме цей день щорічно відзначається у всьому світі як Міжнародний день захисту прав людини.

У Декларації заявлено також, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх особових відмінностей і від різниці в політичних системах їх країн.

Право, як загальносоціальне явище, охоплює права людини, права нації, права народу, права об'єднань, права інших груп, права людства.
Утвердження та забезпечення дотримання прав людини — важлива проблема сучасного світу. Людина, її життя і гідність, права та свободи — найвища цінність кожної держави.

Саме з цією метою за участю начальника управління юстиції в Оратівському районі для учнів старших класів Оратівської ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено годину правових знань « Безпечне працевлаштував-ня – твоє щасливе майбутнє» та організовано перегляд літератури «10 грудня - Міжнародний день прав людини».

Головна мета заходу — торжество в усьому світі понять свободи, безпеки й чесності людей по відношенню одне до одного.

/Files/images/DSCF7927.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 112

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.