"В його серці жила Україна"

«В його серці жила Україна»

У вересні 2016 року Україна на державному рівні відзначатиме 150-річчя від дня народження видатного українського державного та політичного діяча, Голови Центральної Ради Української Народної Республіки, першої у ХХ столітті незалежної Української держави, історика і організатора української науки Михайла Грушевського.

З багаторічного небуття повертаються не тільки його ім'я й творчість, а й безцінний історичний досвід, зневажати який ми просто не маємо права.

Діяльність і творчість М.Грушевського творять цілу епоху в інтелектуальному, науковому, національно-культурному і державному розвитку Нової України...

Неоцінима заслуга Грушевського перед українським народом полягає в тому, що він на величезному архівному матеріалі показав безперервність історії українського народу від часів Київської держави і донедавна, довів, що український народ, як і всі інші слов’янські народи, має своє власне коріння.

Хто ж він такий – Михайло Сергійович Грушевський? Яким він бачив себе сам, яким маємо сприймати його ми? На ці запитання дають відповіді матеріали, зібрані на книжково-ілюстративній виставці під назвою «В його серці жила Україна», презентованої 5 лютого 2016 року в читальній залі Оратівської центральної районної бібліотеки.

Література розміщена на полицях виставки допоможе широкій читацькій аудиторії пізнати М.Грушевського як політика, розкривши його як історика і літературознавця.

По закінченні всі присутні отримали буклет «Михайло Грушевський - історик і будівничий нації» та мали можливість переглянути виставку літератури.

В заході взяли участь голова районної Ради Галина Лошак, заступник голови райдержадміністрації Василь Палюра.

/Files/images/000_3220.JPG /Files/images/000_3218.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 98

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.