Повернутися до звичайного режиму

«Відлуння війни – концтабори»

«Відлуння війни – концтабори»

До Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів, що діяли в роки Другої світової війни, у читальній залі Оратівської центральної районної бібліотеки для учнівської молоді проведено годину історичної пам’яті «Відлуння війни – концтабори».

Ведучі заходу директор ЦРБ Антонець Т.П. та зав.відділом обслуговування Волинець Л.В. розповіли про концтабори, гетто, інші місця примусового утримування, створені фашистами і їх союзниками на території Німеччини та інших країн.

Науковий співробітник районного краєзнавчого музею Колосенко Я.П. ознайомила присутніх зі спогадами Оратівчан - в’язнів фашистських концтаборів.

До уваги присутніх було представлено відео «Пекло на землі», відео-перегляд старих архівних фото із концтаборів Другої світової війни, перегляд літератури «Опалені душі і серця».

Розум не сприймає статистики втрат мирного населення. Але душа кожного українця болить за непрожите життя, нездійсненні мрії тих, хто загинув в лютому, жорстокому коловороті війни.

Долі в’язнів концтаборів дуже повчальні для нас і сьогодні. Вони вчать нас цілеспрямованості, наполегливості, працелюбності. Ці покоління захоплюють своєю стійкістю духу. А ці сторінки історії волають нас робити все можливе, щоб люди ніколи не відчували всіх жахів фашизму.

/Files/images/DSCF8210.JPG/Files/images/DSCN0231.JPG/Files/images/DSCN0236.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 117

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.