"Бібліотека - центр правової, освітньо-виховної діяльності"

З метою виконання положень Програми правової освіти населення Оратівського району на 2016-2020 роки, та в рамках Меморандуму про спільну діяльність щодо надання безоплатної правової допомоги з Оратівською центральною районною бібліотекою, укладеного 25.08.2016 року, працівники відділу «Оратівське бюро правової допомоги» Людмила Волощук та Тетяна Колісник взяли участь у семінарі для працівників бібліотечних установ району, який відбувся в приміщенні центральної районної бібліотек.

Безперечно в наш час рівень правової культури і правосвідомості наших громадян надзвичайно низький. Більшість громадян не знають правового механізму захисту своїх прав, тому бібліотека, як осередок культури та освіти на селі, має здійснювати поширення правових знань та правової культури серед жителів територіальних громад. Адже життя інколи надає нам такі уроки, що ми волею-неволею починаємо відстоювати свої права, без яких ми-ніхто. Тому важливо знати кожному хоча б ази правової абетки для захисту своїх прав.
Людмила Волощук ознайомила присутніх з порядком роботи та функціями Бюро та Місцевого центру. Розповіла про порядок доступу громадян до БПД та БВПД, вказала на важливу роль працівників бібліотек району у поширенні правових знань шляхом проведення у бібліотеках тижнів правових знань, вікторин, круглих столів, оформлення тематичних виставок, поличок. Усім присутнім бібліотекарям були роздані методичні матеріали для оформлення виставок на юридичну тематику.
Під час проведення заходу була досягнута домовленість щодо участі працівників Бюро у правоосвітніх заходах, що будуть проводитися з бібліотечними установами району. Бібліотекарі дали згоду на розповсюдження методичних матеріалів, що стосуються роботи Бюро та Місцевого центру та направлення громадян до Бюро для вирішення проблем юридичного характеру.

/Files/images/DSCF8339.JPG /Files/images/DSCF8335.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 92

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.