Повернутися до звичайного режиму

«Терновий вінець Чорнобиля".

«Терновий вінець Чорнобиля"

26 квітня 2016 року – тридцяті роковини Чорнобильської катастрофи. Аварія, що сталася на атомній електростанції в квітні 1986 року, залишається найдраматичнішою та найважчою за своїми наслідками катастрофою в сучасній історії. Вона і зараз впливає на життя мільйонів людей. Її масштаби могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва сотень тисяч учасників ліквідації наслідків аварії. Ризикуючи своїм життям та здоров'ям, вони виконали свій обов'язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.

З метою виховання небайдужості до минулого і майбутнього своєї держави, співчуття до чужого болю як до свого, до загальнонародного болю як особистого, почуття любові до людини, землі, держави Оратівською центральною бібліотекою спільно з районним краєзнавчим музеєм для учнівської молоді підготовлено та проведено годину пам’яті «Терновий вінець Чорнобиля". Своїми спогадами з присутніми поділився ліквідатор

аварії на ЧАЕС Олександр Ханас. В ході заходу читалися вірші письменників Оратівщинни присв’ячені темі Чорнобиля, переглянуто документальні кадри хроніки тих подій, презентовано книжкову виставку «Чорнобиль. Наш біль. Наша пам’ять».

Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям. Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам’яттю передчасно померлих від радіаційного смерчу.

/Files/images/DSCF8265.jpg/Files/images/DSCF8272.jpg/Files/images/DSCF8276.jpg/Files/images/DSCF8258.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 118

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.